Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Blogs....και γιατί...;

.....και γιατί blogs ....... (πρώτα, βέβαια, έρχεται η ανάγκη και μετά η εξήγηση)
Ο Δυτικός άνθρωπος έχει ανάγκη επικοινωνίας με το άπειρο στο χώρο και στο χρόνο. Η τέχνη του είναι μια συνεχής προσπάθεια επικοινωνίας με το άρρητο και μια συνεχής εξομολόγηση, μια αυτοανάλυση, μια προβολή του εγώ.
Τα blogs είναι η τέλεια εξομολόγηση, με την δυνατότητα της ανωνυμίας που προσφέρει, γίνεται και γνήσια, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, όπως απαιτεί κάθε ειλικρινής εξομολόγηση. Γρήγορα το παντοδύναμο εγώ και η αδηφάγα αγορά κυριάρχησαν και οδήγησαν στην γνωστή μας μαζικότητα και άρα σε ακόμη ασφαλέστερη ανωνυμία για κάθε εξομολογούμενο και σε εν δυνάμει μεγαλύτερο ακροατήριο για κάθε φουσκωμένο εγώ.
Η άνευρη δυτική δημοκρατία και ο πολτός της καταναλωτικής κοινωνίας άνετα έχουν διαχυθεί στο διαδίκτυο και στα blogs.
Blogaρετε μπας και σωθούμε.
Η άμεση δημοκρατία στοιχειώνει πάλι, αλλά η αγορά του δήμου είχε χώρο και σώματα, είχε αρχηγούς και εχθρούς, είχε αίσθηση της ύπαρξης της, δημιουργούς πολιτισμού και όχι τεχνίτες.
Η λαχτάρα για την επικοινωνία, η δίψα για αναγνώριση της αυταξίας, η αίσθηση του "δεν πάει άλλο", η ελπίδα ότι κάπου υπάρχει κάτι άλλο, μας οδηγούν στην αναζήτηση μιας δικτυακής κοινωνίας με στόχο την πραγματική.

Η προσπάθεια εξομολόγησης μου για το αμάρτημα της δημιουργίας blog, ή αλλοιώς της αυτουπονόμευσης των προσδοκιών από αυτό το νέο παιχνίδι παρατράβηξε.
Τέλος /τέλος το παιχνίδι αξίζει γιατί είναι παιχνίδι. Αμαν πια με την ανάλυση......την εξομολόγηση και το αέναο ψάξιμο στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: